Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'Aanpak werkloosheid onvoldoende bestreden'

De structurele werkloosheid in Nederland wordt onvoldoende bestreden door de nieuwe maatregelen van het kabinet. Die kritiek blijft de dag na Prinsjesdag overheersen bij verschillende deskundigen, vakbonden en de Raad van State.

Met de maatregelen van het kabinet moeten er op lange termijn 35.000 banen bij komen. Dat betekent een bescheiden daling van de werkloosheid van 6,9 naar 6,7 procent volgend jaar. 'Een druppel op een gloeiende plaat', stelt arbeidsmarktdeskundige Ton Wilthagen tegen de NOS.

Het kabinet komt volgens Wilthagen vooral met kortetermijnoplossingen. 'Beter hadden ze kunnen investeren in omscholing', zegt hij. 'Daardoor kunnen mensen ander werk gaan doen. Werk waar meer vraag naar is en meer vraag naar komt.' Een van de maatregelen van het kabinet om de langdurige werkloosheid terug te dringen is het 'lage-inkomensvoordeel' voor werkgevers, waardoor werknemers met het minimumloon goedkoper worden. Werkgevers kunnen jaarlijks tot 2.000 euro besparen als ze mensen in dienst nemen die 120 procent van het minimumloon verdienen.

Het gaat vooral om laaggeschoold werk, zoals in een deel van de schoonmaaksector. Kosten van de maatregel: een half miljard euro. Volgens het CPB levert deze besparing minder dan 7.000 banen op. De schoonmaakbranche zelf is blij met de maatregelen, omdat het een branche is die zich goed leent voor langdurig werklozen. 'Schoonmaak leent zich goed voor mensen met afstand tot werk of mensen die moeten integreren. En wij hebben daar de werkgelegenheid voor', zegt Jacco Vonhof van schoonmaakbedrijf Novon.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Zwaarden.com Sellingen
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
SolutionOnline Scheemda
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp