Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Aantal faillissementen in zeven jaar niet zo laag geweest

Er zijn in september slechts 323 bedrijven en instellingen failliet verklaard, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is het laagste aantal sinds oktober 2008.

Uit gegevens blijkt dat er in augustus zeven minder faillissementen zijn uitgesproken dan in augustus. Volgens het CBS houdt de dalende trend sinds mei 2013 aan. Omdat het aantal zittingsdagen een grote invloed heeft op het aantal faillissementen, wordt meestal naar die gegevens gekeken. In augustus waren er slechts vier zittingsdagen en in september vijf.

In september zijn daadwerkelijk 367 bedrijven failliet verklaard. Met name in de handel gingen veel ondernemingen op de fles (77). Gevolgd door financiële instellingen (54) en bedrijven die specialistische zakelijke diensten leveren (53). Aangezien de handel en financiële dienstverlening grote sectoren zijn, is het niet verwonderlijk dat in deze sectoren ook de meeste faillissementen zijn uitgesproken. In de bouwnijverheid gingen juist relatief de meeste ondernemingen failliet (43).

Het aantal uitgesproken faillissementen in de eerste negen maanden van dit jaar is uitgekomen op 4.020. Dat zijn er ruim 21 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Oostgrunn.nl Beerta
De Steakerij Bellingwolde
SolutionOnline Scheemda
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp