Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

AFM kan reclameverbod geven op financiële producten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijgt de bevoegdheid risicovolle financiële producten aan te wijzen waarvoor een reclameverbod gaat gelden, zo meldt NU. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft daarvoor maandag een Algemene Maatregel van Bestuur in consultatie gedaan. Dat het reclameverbod eraan zat te komen, was in september vorig jaar al aangekondigd.

Het reclameverbod gaat gelden voor financiële producten als binaire opties en cfd's. Deze zijn voor consumenten niet geschikt, omdat ze risicovol en speculatief zijn, of te ingewikkeld in elkaar zitten. Consumenten kunnen er in korte tijd flinke verliezen op lijden.

Binaire opties betalen een vast bedrag uit als een belegger een goede voorspelling doet over een onderliggende waarde zoals een index of een aandeel. Een cfd is een financieel instrument waarbij partijen met elkaar overeenkomen om de waarde van een onderliggende belegging op twee verschillende momenten met elkaar te verrekenen. De AFM waarschuwt al langer voor de risico's van de twee producten.

Aanleiding voor het reclameverbod zijn waarschuwingen van Europese en nationale toezichthouders op de financiële markten, dat bepaalde risicovolle financiële producten op grote schaal aan de man worden gebracht. Partijen kunnen tot en met 20 maart 2017 op de consultatie reageren

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

MK Developers Scheemda
Altijddebestewijn.nl Beerta
Café De Jacht Oostwold
Zwaarden.com Sellingen
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp