Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Afname faillissementen verwacht in 2016

Het aantal faillissementen zal naar verwachting volgens het economisch bureau van de ING volgend jaar met 10 procent afnemen. Dat is de derde daling op rij, maar de afname is minder groot dan in de voorgaande twee jaren.

Dit jaar valt het aantal faillissementen ongeveer een vijfde lager uit dan in 2014. In totaal zijn daarmee zo’n 6.100 ondernemingen kopje onder gegaan. De grootste daling komt voor rekening van de industriesector. Volgend jaar komt het totale aantal faillissementen uit op ongeveer 5.500. Dan zal de grootste afname in de bouw en de financiële dienstverlening te zien zijn.

Het aantal faillissementen ligt volgend jaar naar verwachting nog altijd hoger dan in 2008. Het faillissementspercentage komt dan uit op 1,3 procent, tegenover 1 procent in 2008.

Dat nog steeds veel bedrijven hun deuren moeten sluiten, komt vooral doordat nieuwe technologieën, digitalisering en veranderd consumentengedrag voor meer onzekerheid zorgen. Bedrijven die hier niet snel genoeg op inspelen, lopen het risico het niet te redden. Zo werd vorige week nog bekendgemaakt dat de detailhandelsbedrijven V&D, Macintosh en DA uitstel van betaling hebben aangevraagd en gekregen.

Ook ondernemingen die weinig reserves hebben, lopen het risico failliet te gaan.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Open Venster Beerta
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Altijddebestewijn.nl Beerta
Husse Groningen Noordbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp