Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Afschaffing heffing bespaard ZZP'er veel geld

Afschaffing heffing bespaard ZZP'er veel geld

Voor veel ondernemers kwam er één keer in het jaar een factuur van bijvoorbeeld Hoofdbedrijfschap Ambachten. Dit betrof heffingen die bedrijven in bepaalde branches aan de productschappen moesten betalen.

Vanaf dit jaar zijn de taken van die productschappen overgenomen door de overheid. Product- en bedrijfschappen voeren nu nog allerlei taken uit, zowel voor de overheid als voor het bedrijfsleven. Publieke taken zijn bijvoorbeeld het bevorderen van plant- en diergezondheid en dierenwelzijn en voedselveiligheid. Nu neemt de overheid deze publieke taken over en taken voor het bedrijfsleven worden op eigen rekening en op basis van vrijwilligheid uitgevoerd. Dan gaat het bijvoorbeeld om verlichting en promotie.

Deze verplichte kostenpost hoeft dus niet meer worden betaald door ondernemers. Dit is vooral erg goed nieuws voor de kleine ondernemers. Zij moesten vaak veel geld betalen hiervoor. De totale besparingen per jaar zal over alle bedrijven neerkomen op 220 miljoen euro.

Spookfacturen

Veel ondernemers dachten bij ontvangst van de factuur van bijvoorbeeld Hoofdbedrijfschap Ambachten aan een spookfactuur. Veel mensen redeneerden dat het bedrijf niet daadwerkelijk werkzaamheden voor de ZZP'er verrichte en daardoor dus dat het om een spookfactuur ging.

Bron: Stichting ZZP Nederland

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
TTAB Winschoten
MK Developers Scheemda
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Havenbeheer Oldambt Winschoten


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp