Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

AGP met pensioenfonds voor ZZP'ers van start

Per 1 januari 2015 gaat Pensioenuitvoerder APG van start met een vrijwillig en flexibel pensioenfonds voor zelfstandigen.

Binnenkort ondertekenen de vier zelfstandigenorganisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland, PZO en FNV Zelfstandigen een intentieverklaring met APG. In januari van dit jaar gaf het kabinet groen licht voor een pensioenfonds voor zzp'ers. De afgelopen maanden is met verschillende partijen in de pensioenwereld gesproken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op APG. "APG heeft al een systeem dat met weinig aanpassingen geschikt te maken is voor zzp'ers", licht Verhoef toe aan NU.nl. "Bovendien is het fonds dat zij bieden heel erg goedkoop." APG gaat de deelnemers jaarlijks 35 euro aan administratiekosten rekenen. Daarnaast dragen zij 0,35 procent van het belegde vermogen aan beleggingskosten af.

Als het nodig is, kan het bij APG opgebouwde vermogen ook worden aangewend in het geval van arbeidsongeschiktheid. "En dat is zeker voor zzp'ers in de bouw een heel belangrijk punt", aldus Verhoef. Een 'gewone' arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel zzp'ers onbetaalbaar. Deze kost al snel 500 tot 600 euro per maand. "Maar de essentie van het nieuwe fonds blijft natuurlijk dat je pensioen opbouwt", zegt Verhoef.

Zzp'ers mogen zelf beslissen hoeveel geld zij maandelijks opzij leggen voor hun pensioen. Die flexibiliteit is belangrijk voor zelfstandigen, aangezien zij vaak wisselende inkomsten hebben. Op de zelf bepaalde pensioenleeftijd, tussen de zestig en zeventig jaar, kunnen deelnemers kiezen voor een uitkering met een looptijd van tien, vijftien of twintig jaar.

Bron: NU.nl

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Oostgrunn.nl Beerta
Rijschool Carl Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Altijddebestewijn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp