Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Akkoord over nieuw CAO garagemedewerkers

Akkoord over nieuw CAO garagemedewerkers

Gisterenavond is er een akkoord bereikt tussen de vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie over een nieuwe cao voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven. Volgens FNV Metaal krijgen 75.000 garagemedewerker er gemiddeld 6 procent bij tot november 2018.

Ook worden de toeslagen uniformer en betalen werkgevers vanaf 2017 de volledige premie voor het vroegpensioen. De branche kende een cao-loze periode van anderhalf jaar. Daarnaast krijgen de werknemers meer zeggenschap en komen er meer mogelijkheden voor een vierdaagse werkweek. 'Eindelijk mogen mensen zelf bepalen op welke dag hun zaterdagwerk wordt gecompenseerd, dat is baanbrekend voor de garages', stelt FNV-kaderlid en garagemedewerker Harry Koning volgens NU.

CNV Vakmensen benadrukt dat er ook goede afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling van de garagemedewerkers. Zo bieden vakbonden onder andere ontwikkelgesprekken en begeleiding door loopbaancoaches aan. Het principeakkoord wordt definitief als het is goedgekeurd door de vakbondsleden.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Open Venster Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Oostgrunn.nl Beerta
RaNed Westerlee


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp