Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Alternatieve financiering buiten de bank om groeit

Ondernemers op zoek naar kapitaal zoeken hun heil steeds vaker buiten de bank. Zo is er bijvoorbeeld de zogeheten 'crowdfunding'. De markt voor alternatieve financieringen groeide in Europa met liefst 144% tot ruim €2,9 miljard.

Dit bleek uit een uitgebreid onderzoek van onder meer de Universiteit van Cambridge. Voorbeelden van 'alternatieve financiering' zijn onder meer crowdfunding en kredietunies. De onderzoekers stellen dat de groei er nog niet uit is. Zij voorspellen dat de Europese markt eind dit jaar € 7 miljard zal beslaan.

In Groot-Brittannië is de markt voor financiering buiten de bank om al het verst ontwikkeld. Daar gaat er ruim € 2,3 miljard in om. In Frankrijk gaat het om €154 miljoen, in Duitsland € 140 miljoen. Nederland staat op de vijfde plek in het onderzoek met € 78 miljoen aan alternatieve financiering. In 2013 was dat nog € 46 miljoen. Veruit het grootste deel van de alternatieve financieringen in ons land bestaat uit leningen tussen ondernemers onderling: € 35,3 miljoen. Crowdfunding is met in totaal circa € 8 miljoen nog een stuk kleiner.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Open Venster Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans
TTAB Winschoten
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp