Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Asscher wil geen uitbreiding sociale verzekeringen ZZP'ers

De mogelijkheden voor ZZP'ers om sociale verzekeringen af te sluiten worden als het aan Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken ligt voorlopig niet uitgebreid.

De regels zoals het UWV deze nu hanteert blijven hetzelfde, omdat de verzekeringen anders te duur worden, schrijft de minister in een brief aan de tweede kamer. Werknemers die vanuit de Werkloosheidswet voor zichzelf beginnen kunnen zich binnen dertien weken verzekeren voor de Ziektewet en arbeidsongeschiktheid via het UWV.

Voor personen die direct als zelfstandige beginnen, of die te laat zijn met hun aanmelding, kunnen alleen bij particuliere en veelal duurdere verzekeraars terecht. Asscher denkt dat een verruiming van deze regels ervoor zorgt dat ondernemers met een ziekteverleden zich gaan verzekeren. Dat zou leiden tot een stijging van de premie voor alle werknemers

De minister vindt, in tegenstelling tot veel belangenorganisaties, dat er genoeg voorlichting is over de mogelijkheden voor verzekeren. 'Daarom ben ik niet van plan om nu aanvullende maatregelen te nemen om de bekendheid van de vrijwillige verzekering verder te vergroten', aldus Asscher.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
RaNed Westerlee
Trimsalon High Five Oude Pekela
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp