Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Bedrijven in MKB voorzichtig positief

Bedrijven in het MKB (midden- en kleinbedrijf) zijn positief gestemd over 2015. Uit een enquête onder ruim 2.100 ondernemers blijkt dat 54 procent dit jaar een omzetstijging verwacht. Toch zijn ondernemers wat terughoudender, want een jaar eerder verwachtte 59 procent hogere verkopen.

De enquête is gehouden door de MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique en onderzoeksbureau Motivaction. In 2014 leverde 46 procent een hogere omzet. In 2013 was dit nog 39 procent. Om een omzetgroei te realiseren, focussen de meeste MKB'ers zich dit jaar op het ontwikkelen van nieuwe producten (44 procent) of het aanboren van nieuwe markten (40 procent). Het verlagen van de kosten blijft ook een belangrijk speerpunt.

De omzetgroei zal dit jaar niet veel nieuwe arbeidsplaatsen opleveren, is de verwachting. Ruim de helft van de ondernemers denkt dat het aantal medewerkers gelijk blijft; 34 procent verwacht een groei in het aantal mensen, 9 procent verwacht juist medewerkers te moeten ontslaan. Uitschieters zijn Utrecht, daar denkt 43 procent van de ondernemers juist mensen aan te nemen, en Groningen. Een op de vijf Groningse ondernemers verwacht een daling van het aantal personeelsleden.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Lekker Thais Assen
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Zwaarden.com Stadskanaal
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Open Venster Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert