Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Bedrijven in MKB voorzichtig positief

Bedrijven in het MKB (midden- en kleinbedrijf) zijn positief gestemd over 2015. Uit een enquête onder ruim 2.100 ondernemers blijkt dat 54 procent dit jaar een omzetstijging verwacht. Toch zijn ondernemers wat terughoudender, want een jaar eerder verwachtte 59 procent hogere verkopen.

De enquête is gehouden door de MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique en onderzoeksbureau Motivaction. In 2014 leverde 46 procent een hogere omzet. In 2013 was dit nog 39 procent. Om een omzetgroei te realiseren, focussen de meeste MKB'ers zich dit jaar op het ontwikkelen van nieuwe producten (44 procent) of het aanboren van nieuwe markten (40 procent). Het verlagen van de kosten blijft ook een belangrijk speerpunt.

De omzetgroei zal dit jaar niet veel nieuwe arbeidsplaatsen opleveren, is de verwachting. Ruim de helft van de ondernemers denkt dat het aantal medewerkers gelijk blijft; 34 procent verwacht een groei in het aantal mensen, 9 procent verwacht juist medewerkers te moeten ontslaan. Uitschieters zijn Utrecht, daar denkt 43 procent van de ondernemers juist mensen aan te nemen, en Groningen. Een op de vijf Groningse ondernemers verwacht een daling van het aantal personeelsleden.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rijschool Carl Scheemda
TTAB Winschoten
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp