Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belasting frisdrank en bronwater gaat omhoog

Belasting frisdrank en bronwater gaat omhoog

De belasting op frisdrank gaat omhoog. Dat zal gaan blijkt uit de Prinsjesdagstukken die RTL Nieuws heeft ingezien. Een glaasje sinaasappelsap of spa rood zal dus aanmerkelijk duurder gaan worden voor iedereen.

Vorig jaar leverde de belasting op frisdrank de staat nog 214 miljoen euro op. De bedoeling is dat daar 30 miljoen bovenop komt, en dat betekent een stijging van 15 procent. Opmerkelijk is dat vooral de belasting op water en sap omhoog gaat, zodat die gelijkgetrokken wordt met de veel hogere belasting op cola en andere softdrinks.

'Het is een ordinaire belastingverhoging, een lastenverzwaring zonder verdere gedachten erachter. Als je het puur doet om een begrotingsgat te dichten, dan krijg je dit soort maatregelen', aldus Raymond Gianotten van de Vereniging van Frisdranken, Waters en Sappen

Het geld is nodig om een ander gat in de begroting te dichten dat ontstaat door de verruiming van de schenkingsvrijstelling. Nu kunnen ouders hun kinderen nog 52.000 euro belastingvrij schenken. Dat wordt 100.000 euro. Dat kost de schatkist naar schatting 90 miljoen euro. De opbrengst van de verhoging van de frisdrankbelasting wordt daarvoor gebruikt.

Hoeveel de prijs van een fles cola of een fles mineraalwater precies omhoog gaat, zal blijken op Prinsjesdag. De afgelopen week tijd lekten al veel andere maatregelen voor volgend jaar uit.

Meer informatie op: www.rtlnieuws.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

De Steakerij Bellingwolde
RaNed Westerlee
Rijschool Carl Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Trimsalon High Five Oude Pekela
Master Bekleding Zuidbroek


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp