Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belasting spaarders omhoog

Belasting spaarders omhoog

De belasting op vermogens tot 125.000 euro wordt verlaagd. Op hogere vermogens wordt de belasting juist verhoogd, melden bronnen in Den Haag. Het was al bekend dat de vermogensrendementsheffing op de schop zou gaan. Maar nu is ook bekend welke cijfers daarbij horen.

De verandering zou voor ongeveer 3 miljoen belastingbetalers gunstig zijn en voor ongeveer 300.000 mensen ongunstig. Het omslagpunt ligt voor de alleenstaande op een bedrag van ongeveer 240.000 euro. Voor mensen die erop vooruit gaan scheelt het enkele euro's tot honderden euro's per jaar. 'Het doel is om het eerlijker te maken, door aan te sluiten bij de werkelijke rendementen die mensen halen", licht staatssecretaris Eric Wiebes van financiën toe.

Wie minder dan 25.000 euro spaargeld heeft hoeft helemaal geen vermogensbelasting te betalen. Het vrijgestelde bedrag gaat omhoog van 21.000 per persoon naar 25.000 per persoon. Daarnaast verandert de rekenrente. Dat is het percentage dat spaarders worden geacht te verdienen met hun vermogen. Nu ligt dat al jaren vast op 4 procent. Daar klaagden spaarders over, omdat spaarrekeningen dat al jaren niet meer opleveren.

Die rente wordt nu variabel, gebaseerd op de gemiddelde rentestand van de afgelopen 5 jaar. Dit geldt voor het vermogen tot 125.000 euro. Voorlopig gaat de kleine spaarder er dus op vooruit. De rekenrente wordt 2,9 procent. Als de rentes weer hoger worden kan dat percentage in de toekomst wel veranderen.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Vikingreizen Bad Nieuweschans
Rijschool Carl Scheemda
Altijddebestewijn.nl Beerta
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Café De Jacht Oostwold
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp