Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belastingdienst controleert BTW-balansschulden 2008-2012

De Belastingdienst gaat de komende tijd controles uitvoeren of ondernemers hun BTW-schulden hebben gemeld op de aangifte inkomstenbelasting. Normaliter is een ondernemer verplicht zijn of haar BTW-schulden te melden met een correctie op de BTW-aangifte.

In mei riep de Belastingdienst ondernemers op hun aangiften nog eens na te lopen. Dit leidde tot het melden van 76 miljoen euro aan BTW-balansschulden. Als statement geeft de Belastingdienst: 'Hebt u nog geen correct ingestuurd? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in. Zo voorkomt u een hogere boete. Wij vergelijken de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met uw BTW-aangiften'.

De komende maanden zal de Belastingdienst diverse ondernemingen gaan controleren. De BTW-aangiften alsmede de aangifte inkomstenbelasting zullen dan naast elkaar worden gelegd. Het zal gaan om de boekjaren 2008 tot en met 2012.

Denkt u hulp nodig te hebben bij het onderzoeken of uw onderneming goed zit wat de BTW betreft? Johan Kroon Administratie helpt u er graag bij. Vul gerust bovenstaand contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Lekker Thais Assen
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Trimsalon High Five Oude Pekela
XLXDesignz Blijham


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp