Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belastingdienst controleert BTW-balansschulden 2008-2012

De Belastingdienst gaat de komende tijd controles uitvoeren of ondernemers hun BTW-schulden hebben gemeld op de aangifte inkomstenbelasting. Normaliter is een ondernemer verplicht zijn of haar BTW-schulden te melden met een correctie op de BTW-aangifte.

In mei riep de Belastingdienst ondernemers op hun aangiften nog eens na te lopen. Dit leidde tot het melden van 76 miljoen euro aan BTW-balansschulden. Als statement geeft de Belastingdienst: 'Hebt u nog geen correct ingestuurd? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in. Zo voorkomt u een hogere boete. Wij vergelijken de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met uw BTW-aangiften'.

De komende maanden zal de Belastingdienst diverse ondernemingen gaan controleren. De BTW-aangiften alsmede de aangifte inkomstenbelasting zullen dan naast elkaar worden gelegd. Het zal gaan om de boekjaren 2008 tot en met 2012.

Denkt u hulp nodig te hebben bij het onderzoeken of uw onderneming goed zit wat de BTW betreft? Johan Kroon Administratie helpt u er graag bij. Vul gerust bovenstaand contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
SolutionOnline Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Open Venster Beerta
Husse Groningen Noordbroek
MK Developers Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp