Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belastingdienst in de problemen door starters

Als u zich aan zou melden als startende ondernemer bij de Kamer van Koophandel kan het wellicht even duren voor u een BTW-nummer krijgt toegezonden van de Belastingdienst. De fiscus kan de stroom van startende ondernemers op dit moment namelijk niet aan.

Door dit gegeven kunnen starters in de problemen komen omdat zij niet tijdig de aangifte kunnen doen. Normaal gesproken kost het de fiscus maximaal vijf dagen om startende ondernemers na hun inschrijving een bevestiging met een BTW-nummer te sturen, maar momenteel duurt dit tien dagen langer. De Belastingdienst waarschuwt hiervoor op haar website.

Hoewel er altijd een stijging van het aantal inschrijvingen zichtbaar is aan het begin van een nieuw jaar, is de piek dit jaar groter dan vorig jaar. Een woordvoerder van de Belastingdienst stelt tegenover het Financieel Dagblad dat dit mogelijk verband houdt 'met het aantrekken van de Nederlandse economie'.

Volgens ondernemersvereniging MKB-Nederland is de vertraging vervelend, maar kunnen startende ondernemers wel gewoon aan de slag.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
RaNed Westerlee
De Leo Media Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
MK Developers Scheemda
Master Bekleding Zuidbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp