Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

'Belastingdienst treft geen blaam voor naheffing'

De Belastingdienst treft geen enkele blaam voor de naheffing die miljoenen Nederlanders volgend voorjaar van de fiscus krijgen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiƫn zei dat maandag in een Kamerdebat', aldus de NOS.

Wiebes legde uit dat de naheffing zijn oorsprong vond in een motie van VVD en PvdA, aangenomen net na het aantreden van dit kabinet in november 2012. De motie over de heffingskorting was niet heel precies en leidde tot juridische complicaties en een nadere uitwerking. Daardoor was het te laat om die op tijd te verwerken voor dit jaar en is de naheffing volgend jaar nodig.

De staatssecretaris zei dat hij dit voorjaar van plan was om alle belastingplichtigen hier een brief over te schrijven, maar dat werd hem door communicatie-experts ernstig afgeraden. Zo'n brief zou namelijk ook komen bij mensen die er niets van gaan merken, en voor de mensen die wel een naheffing krijgen was nog lang niet duidelijk hoe hoog die is.

Dat neemt niet weg dat de reuring er nu niet minder om is, sinds de omvang van de naheffing donderdag duidelijk werd. De naheffing treft tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders, met een gemiddelde van 150 euro. Sommigen betalen het maximum van 737 euro, mensen met lage inkomens tot 20.000 euro kunnen iets terugkrijgen.

Meer informatie op: www.ad.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Zwaarden.com Stadskanaal
Kamperman Grondwerk Scheemda
Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert