Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'Belastingdienst treft geen blaam voor naheffing'

De Belastingdienst treft geen enkele blaam voor de naheffing die miljoenen Nederlanders volgend voorjaar van de fiscus krijgen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat maandag in een Kamerdebat', aldus de NOS.

Wiebes legde uit dat de naheffing zijn oorsprong vond in een motie van VVD en PvdA, aangenomen net na het aantreden van dit kabinet in november 2012. De motie over de heffingskorting was niet heel precies en leidde tot juridische complicaties en een nadere uitwerking. Daardoor was het te laat om die op tijd te verwerken voor dit jaar en is de naheffing volgend jaar nodig.

De staatssecretaris zei dat hij dit voorjaar van plan was om alle belastingplichtigen hier een brief over te schrijven, maar dat werd hem door communicatie-experts ernstig afgeraden. Zo'n brief zou namelijk ook komen bij mensen die er niets van gaan merken, en voor de mensen die wel een naheffing krijgen was nog lang niet duidelijk hoe hoog die is.

Dat neemt niet weg dat de reuring er nu niet minder om is, sinds de omvang van de naheffing donderdag duidelijk werd. De naheffing treft tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders, met een gemiddelde van 150 euro. Sommigen betalen het maximum van 737 euro, mensen met lage inkomens tot 20.000 euro kunnen iets terugkrijgen.

Meer informatie op: www.ad.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Rijschool Carl Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
XLXDesignz Blijham
Husse Groningen Noordbroek
Trimsalon High Five Oude Pekela


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp