Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Belastingdruk relatief hoger bij lagere inkomens

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft onlangs een rapport naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat het uitgangspunt van het kabinet, dat in Nederland geldt : “de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten “ in de praktijk niet waar blijkt te zijn.

Het CPB heeft gekeken naar hoeveel iemand procentueel en relatief gezien kwijt is aan belastingen, en hieruit is gebleken dat vooral de (hele kleine) groep met een zeer hoog inkomen dan minder betalen aan belastingen dan mensen met een laag of midden inkomen.

De “rijkste” 1% betaald namelijk maar 21% aan belastingen, midden inkomens zijn 40% van hun inkomen kwijt aan belastingen en lage inkomens maar liefst 55%.

Hogere inkomens zijn verhoudingsgewijs minder geld kwijt aan vaste lasten en boodschappen en betalen door ook relatief gezien minder belasting in vorm van btw en accijnzen.

De verwachting is dat het kabinet hier de komende tijd over zal discussiëren waarbij D66 al heeft aangegeven de hogere inkomens in de toekomst meer belasting wil gaan laten betalen.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Rijschool Carl Scheemda
TTAB Winschoten
De Steakerij Bellingwolde
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp