Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Bellen in het buitenland goedkoper... Maar naar het buitenland niet

Bellen in het buitenland goedkoper... Maar naar het buitenland niet

U hebt er vast over gehoord en het misschien zelf al ervaren: bellen vanuit een ander EU-land naar Nederland is per 15 juni goedkoper geworden. U betaalt hiervoor nu hetzelfde tarief als wanneer u binnen Nederland belt. Maar dat geldt niet wanneer u vanuit Nederland naar het buitenland belt.

Even over laten gaan...
U kunt dus beter gebeld worden vanuit een ander EU-land, dan dat u zelf de telefoon oppakt en belt. Dat is goed om te weten als u deze vakantie in contact wilt blijven met klanten die in het buitenland zijn. U kunt bijvoorbeeld overwegen om deze te mailen in plaats van te bellen, om zo de kosten laag te houden.

Wanneer u contact op wilt nemen met familieleden of vrienden in het buitenland, kunt u van te voren afspreken dat u de telefoon even over laat gaan, zodat zij u kunnen bellen.

Samenvattend
U betaalt wel extra kosten als u vanuit Nederland naar het buitenland belt of sms't, maar andersom is dat niet het geval. U kunt dus beter gebeld worden door iemand buiten Nederland, dan dat u zelf de telefoon pakt en belt.

Roaming
Bijgebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland betaalt u roamingskosten. Dat zijn de kosten die de buitenlandse telecomaanbieder rekent voor het gebruik van zijn netwerk. Dit geldt dus ook voor het gebruik van internet. Ook dat is vanaf juni 2017 net zo duur, of zo goedkoop, als internetten in Nederland.

Binnen de EU
De regels gelden vooralsnog alleen voor landen in de EU. Noorwegen, IJsland en Liechtenstein hebben al wel aangegeven deze regels te willen overnemen. In alle andere landen ter wereld mogen telecomaanbieders zelf blijven bepalen welke prijzen ze daar hanteren voor roamen.

Fijne vakantie!
Johan Kroon Administratie wenst u een prettige vakantie toe. Wij gaan er ook even tussenuit, van 2 t/m 20 augustus. Voor vragen zijn wij per e-mail bereikbaar via info@johankroonadministratie.nl. Fijne vakantie!

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Trimsalon High Five Oude Pekela
H.C. Woonwinkel Winschoten
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Master Bekleding Zuidbroek


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp