Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Bent u al sociaal ondernemer?

Bent u al sociaal ondernemer?

"In Brussel blijft Nederland zich hard maken voor een Europese Unie die oplossingen biedt voor vraagstukken op terreinen als veiligheid, migratie en klimaat en energie", aldus Koning Willem-Alexander afgelopen week op Prinsjesdag 2017. Sociaal ondernemen gaat over deze maatschappelijke uitdagingen: het juiste doen voor mens, milieu en maatschappij. Consumenten verwachten dit steeds meer en uzelf haalt er hoogstwaarschijnlijk ook voldoening uit.

Bij sociaal ondernemen gaat het erom dat u met uw bedrijf voorziet in een maatschappelijke behoefte, of een bijdrage levert aan maatschappelijke en sociale uitdagingen. Te denken valt hierbij aan:

- groeiende wereldbevolking
- beschikbaarheid van grondstoffen en schoon drinkwater in de toekomst
- schoon milieu en leefomgeving ('plastic soep' in zee)
- veiligheid, zowel fysiek als digitaal
- reductie van armoede
- voedsel en gezondheid (ondervoeding versus obesitas)
- eerlijke handel en zakendoen
- onderwijs en gelijke kansen voor iedereen (emancipatie)

Waarom is sociaal ondernemen van belang?
De grote maatschappelijke uitdagingen hebben vroeg of laat invloed op uw bedrijf. Ze spelen binnen uw bedrijf of bij uw klanten, leveranciers of medewerkers. Stel dat uw klanten plotseling een duurzaam alternatief van uw product willen? Dan moet u hier als ondernemer wat mee. Anders raakt u uw klant misschien kwijt of, erger nog, wordt uw business overbodig.

Daarom buigen bedrijven zich steeds vaker over de vraag hoe ze producten en diensten kunnen leveren die bijdragen aan een oplossing voor deze maatschappelijke en sociale uitdagingen. Vanuit hun eigen core business, expertise en netwerk. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten: een betere wereld èn business voor het bedrijf. Naast het bieden van functionele oplossingen (bijvoorbeeld minder brandstofverbruik), is er ook behoefte aan oplossingen voor een betere wereld voor onze kinderen. Tenslotte speelt ook het sociale aspect een rol. Bedrijven willen deel uitmaken van een groep met gezamenlijke waarden en principes.

Hoe onderneemt ú sociaal?
Omdat de maatschappelijke uitdagingen ingewikkeld zijn, zijn er geen pasklare oplossingen voor. Bedrijven moeten hier samen mee aan de slag en samen zoeken naar oplossingen. Johan Kroon Administratie denkt graag met u mee. Be nu met 0597-792002 of mail info@johankroonadministratie.nl voor een afspraak.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Altijddebestewijn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp