Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Teruggave BTW op zonnepanelen

Teruggave BTW op zonnepanelen

Op 20 juni 2013 heeft het Europese Hof van Justitie in het Fuchs-arrest beslist dat eigenaren van zonnepanelen, aangesloten op het net, kunnen worden aangemerkt als BTW-ondernemer. De subsidies op de aanschaf van zonnepanelen zijn hiermee komen te vervallen. Wel kunt u de BTW terugkrijgen van de Belastingdienst op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Omdat het terugvragen van de BTW vrij complex is doen de meeste particulieren dit liever niet zelf. U kunt hiervoor bij Johan Kroon Administratie terecht. Inmiddels zijn wij behoorlijk gespecialiseerd in het terugvragen van de BTW op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen en hebben wij inmiddels al meer dan 300 particulieren hiermee geholpen.

Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen:


Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan bent u verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden specifieke regels en voorwaarden. Een complexe materie dus. Johan Kroon Administratie regelt het graag voor u! Voor een eenmalig bedrag van € 115,00 exclusief 21% BTW (€ 24,15) zullen wij u alle werkzaamheden uit handen nemen om vervolgens de BTW voor u terug te vragen. Dit BTW-bedrag, afhankelijk van de aanschaf van uw zonnepanelen, zal door de Belastingdienst op uw rekening worden gestort. De BTW voor onze werkzaamheden zijn ook aftrekbaar! Vervolgens melden wij u als ondernemer af en is de zaak hiermee afgedaan. In de tussentijd begeleiden wij u en staan wij klaar voor u bij vragen.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via zonnepanelen@johankroonadministratie.nl of bel 0597-792002.

Deze bedrijven gingen u voor

Trimsalon High Five Oude Pekela
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Rijschool Carl Scheemda
MK Developers Scheemda
TTAB Winschoten
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp