Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Consumentenbond boos over energierekening

Consumentenbond boos over energierekening

De Consumentenbond wil dat de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) het plan intrekt om klanten een maand van tevoren te laten betalen in plaats van aan het eind van de maand, zo meldt de NOS. De maatregel gaat in september in en dan moeten klanten dus in één keer de rekening voor september én oktober betalen. De Consumentenbond heeft er honderden klachten over gekregen.

De Consumentenbond zegt dat de energierekening van huishoudens gemiddeld 167 euro is en dat de 'dubbele' incasso van september dus een flinke financiële tegenvaller is voor klanten. NLE zegt de maatregel in te voeren om wanbetalers af te schrikken. Want volgens NLE veroorzaken klanten die vanaf de eerste rekening niet betalen de meeste betalingsproblemen. Door mensen eerst te laten betalen en daarna pas energie te leveren, hoopt het bedrijf wanbetalers buiten de deur te houden.

Volgens de Consumentenbond is dit klantonvriendelijk. 'Om wanbetalers aan te pakken zijn er andere maatregelen denkbaar, zoals alleen nieuwe klanten vooraf te laten betalen. Of het voorschotbedrag te verhogen dat consumenten moeten betalen, die niet door de creditcheck komen.'

De NLE informeert bovendien zijn klanten niet volledig, zegt de Consumentenbond. Klanten kunnen hun contract boetevrij opzeggen vanwege de maatregel. Maar NLE zegt daar niet bij dat sommige klanten dan hun instapkorting verspelen. Die korting is momenteel 110 euro.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Husse Groningen Noordbroek
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
RaNed Westerlee
Vikingreizen Bad Nieuweschans


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp