Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Consumentenvertrouwen trekt aan

Ondanks alle sombere berichten van de afgelopen tijd is de stemming onder consumenten in oktober toch verbeterd. Ze vinden de tijd 'iets minder ongunstig' voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies dan in de vorige maand, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

CBS-econoom Peter Hein van Mulligen zegt 'een beetje verrast' te zijn door door het herstel. 'Structurele verbeteringen van de economie zie ik niet echt. We hebben in augustus en september een klein dipje gehad van het vertrouwen, door de trammelant met Rusland, het vliegtuig dat werd neergehaald en ebola. Maar nu zijn we weer terug op het niveau van begin van de zomer. Het negatieve nieuws is wat weggeëbd', stelt Van Mulligen.

De vertrouwensindicator van het CBS klom met vier punten en kwam uit op -3. Dat betekent dat er 3 procent meer pessimisten dan optimisten zijn. 'In oktober kregen consumenten weer meer vertrouwen in de economie', aldus het statistiekbureau. Ook zijn ze minder negatief over hun eigen financiële situatie voor het komende jaar. Hiermee ligt het consumentenvertrouwen in oktober boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Meer informatie op: www.ad.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Café De Jacht Oostwold
Rijschool Carl Scheemda
Master Bekleding Zuidbroek
Hoogma Webdesign Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp