Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

DAC7

Om belastingontduiking via digitale platforms zoals bijvoorbeeld Marktplaats, Bol.com etc. aan te pakken werd in 2021 de nieuwe richtlijn DAC7 aangenomen op Europees niveau. De wetgeving is per 1-1-2023 in werking getreden.

Het kan hierbij gaan om verkoop van goederen, verhuur van transportmiddelen, aanbieden van persoonlijke diensten, of andere soorten van verhuur.

In 2024 zijn deze digitale platforms voor het eerst verplicht om over het kalenderjaar 2023 te rapporteren aan de Belastingdienst. Zij moeten informatie verstrekken over verkopers die via deze platforms inkomsten genereren.

Het doel hiervan is om bedoelde of onbedoelde belastingontduiking te voorkomen. Het maakt voor de rapportageplicht niet uit of een verkoper als ondernemer of als particulier gebruik maakt van het platform. Het is ook niet relevant of de verkopende partij winst of verlies maakt.

Over bepaalde categorieën verkopers hoeft niet gerapporteerd te worden, het gaat dan onder meer om overheidsinstanties, beursgenoteerde ondernemingen en verkopers die tijdens de rapportageperiode minder dan 30 relevante activiteiten hebben verricht met een tegenwaarde van minder dan € 2.000,--. Deze laatste categorie geldt alleen voor verkoop van goederen.

De rapportageverplichting geldt zowel voor grensoverschrijdende als voor niet-grensoverschrijdende activiteiten.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Husse Groningen Noordbroek
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Open Venster Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp