Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

De KopieID: gewapend tegen identiteitsfraude

De kopieën van document als identiteitskaarten, paspoorten of rijbewijzen worden door fraudeurs gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Hiermee worden bijvoorbeeld bankrekeningen geopend of deze worden gebruikt om mensen online te misleiden. Denk hierbij aan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats.

Als u slachtoffer wordt of denkt te zijn van identiteitsfraude dan moet u hier direct actie op ondernemen om erger te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld uw wachtwoorden wijzigen of pinpassen of uw DigiD blokkeren.

Vanuit de overheid is ook meegedacht om dit probleem zo veel mogelijk in te perken. Minister Plasterk heeft namelijk de KopieID app gelanceerd. met deze officiële app van de overheid kunnen mensen met hun smartphone een veilige kopie maken van hun identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.

De app wijst mensen erop hun BSN door te strepen op de kopie. Daarnaast kan er een watermerk overheen gezet worden waarin de datum en het doel van de kopie kan worden vermeld. Hierdoor wordt het plegen van identiteitsfraude moeilijker en wordt de identiteit van mensen beschermd.

Mocht u de app willen downloaden let dan goed op of u de juiste app hebt!

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Oostgrunn.nl Beerta
SolutionOnline Scheemda
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp