Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Derde aanvraagperiode STAP vandaag gestart

Vanaf vandaag, vrijdag 1 juli 2022, kun je het STAP-budget weer aanvragen. De derde aanvraagperiode hiervoor is gestart om 10.00.

Sinds 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden het STAP-budget aanvragen. Het betreft een jaarlijkse subsidie van maximaal 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Het is niet mogelijk om het STAP-budget te delen over twee studies. STAP-budget wordt één keer per jaar aan een deelnemer cq persoon toegewezen. Het bedrag van maximaal 1.000 euro kan dus niet worden gedeeld in bijvoorbeeld twee bedragen van 500 euro. Je kunt het STAP-budget gebruiken voor een opleiding, training of cursus die in het STAP-scholingsregister staat.

Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten. Sinds het jaar 2022 zijn de kosten op scholing namelijk niet meer aftrekbare in de aangifte inkomstenbelasting. Voor ondernemers zijn overigens wel gewoon de studiekosten aftrekbaar in de kosten als deze voldoen aan de voorwaarden die hiervoor gelden.

In 2022 is er 160 miljoen euro beschikbaar, verdeeld over vijf aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. De volgende perioden zijn 1 september 2022 en 1 november 2022. Mocht het budget dus vandaag al op zijn dan kunt u het op eerder genoemde datum weer proberen.

Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Trimsalon High Five Oude Pekela
Open Venster Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp