Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Drie noordelijke provincies willen meerderheid in NOM

De provincies Drenthe, Friesland en Groningen willen dat er meer geld beschikbaar komt voor investeringen en meer ruimte voor het nemen van risico's, aldus NU. Om dat voor elkaar te krijgen willen de drie provincies een meerderheidsbelang nemen in de noordelijke ontwikkelingsmaatschappij NOM.

De NOM is nu nog bijna volledig in handen van het ministerie van Economische Zaken. Door de eisen die Den Haag aan de NOM stelt, blijft er te veel geld op de plank liggen en worden er te weinig risico’s genomen, zo stelt de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns maandag in Het Financieele Dagblad. De NOM investeerde in 2014 ruim 9 miljoen euro in de regionale economie en heeft bijna 80 miljoen euro eigen vermogen.

'Omdat de NOM de gemaakte kosten terug moet verdienen, moet er feitelijk een rendement van zo’n 8 procent worden behaald. De vraag is of je als overheid dergelijke rendementen moet willen behalen', aldus Brouns. De drie provincies hebben nu elk een belang van 0,01 procent in de ontwikkelingsmaatschappij. Volgens de gedeputeerde zou de NOM meer geld moeten steken in innovatie en in kansrijke bedrijven die banen creëren.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Marketingbureau Bakker Beerta
Oostgrunn.nl Beerta
Open Venster Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
SolutionOnline Winschoten


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur