Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Eerder uw belastingteruggaaf krijgen

Eerder uw belastingteruggaaf krijgen

Heeft u in 2016 winst behaald, maar was 2017 fiscaal verliesgevend? Dan kunt u uw belastingteruggaaf naar voren halen. Hoe werkt dat?

Verliesverrekening
Als u fiscaal verlies behaalt, dan kan dit verlies uit uw onderneming worden verrekend met uw inkomsten in box 1 van de drie voorgaande jaren. Vervolgens wordt uw verlies verrekend met de inkomsten in box 1 in de negen volgende kalenderjaren. Stel dat u het jaar 2017 fiscaal met verlies heeft afgesloten, omdat u (eenmalig) hoge kosten heeft gehad voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden of omdat de marktomstandigheden slecht waren.

In dat geval moet de Belastingdienst bij het opleggen van de aanslag inkomstenbelasting 2017 het verlies in een verliesbeschikking vaststellen. Bent u het niet met deze beschikking eens? Dan kunt u tegen deze verliesbeschikking bezwaar maken.

Lang wachten?
Pas als de aanslag is opgelegd, kan het verlies daadwerkelijk worden verrekend. Ook deze verrekening wordt vastgesteld in een beschikking waartegen u bezwaar kunt maken. Let op: in de praktijk blijkt dat over deze verrekening al snel maanden of soms zelfs jaren heen kunnen gaan. U moet dus vaak lang op uw geld wachten. Dit kunt u voorkomen door om een voorlopige verliesverrekening te vragen. Als u de aangifte inkomstenbelasting over het verliesjaar indient, kunt u namelijk een verzoek doen om voorlopige verliesverrekening. De fiscus zal dan voorlopig 80% van het verlies verrekenen.
Let op: de aangifte over het verliesgevende jaar moet dan wel zijn ingediend en de aanslag over het jaar waarmee het verlies wordt verrekend, moet definitief vaststaan. Het verlies zal eerst verrekend worden met het positieve inkomen van het derde voorafgaande jaar, vervolgens met het tweede voorafgaande jaar en dan pas met het voorgaande jaar. De resterende 20% van het verlies zal verrekend worden als de aanslag over het verliesjaar definitief wordt opgelegd.

Service in Scheemda
Johan Kroon Administratie helpt u graag. Dien de aangifte inkomstenbelasting over een verliesgevend jaar zo snel mogelijk in. Pas daarna kunt u om een voorlopige verliesbeschikking verzoeken. Bel met Johan Kroon Administratie in Scheemda op 0597-792002 of mail naar info@johankroonadministratie.nl.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

TTAB Winschoten
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
SolutionOnline Scheemda
RaNed Westerlee
Husse Groningen Noordbroek
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp