Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Aanvraag energietoeslag

Het kabinet heeft besloten dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag krijgen voor de stijgende energiekosten. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze regeling. De energietoeslag bestaat uit een eenmalig bedrag van 1.300 euro per woning. De toeslag is bedoeld voor huishoudens waarvan het netto-inkomen onder een bepaalde grens ligt. Zij krijgen één keer extra geld om te voorkomen dat ze geldproblemen krijgen door de hoogte van de energierekening.

Niet alle gemeenten hebben dezelfde regels. Wel zijn er zeer gelijke paralellen, maar zijn ze niet perse hetzelfde. Als u een bijstandsuitkering via de gemeente krijgt dan krijgt u automatisch het bedrag van 1.300 euro door hen uitbetaald. Indien u deze niet van de gemeente krijgt dan moet u dit zelf aanvragen. Het is wel belangrijk dit snel te gaan doen. Uw aanvraag moet namelijk voor 1 januari 2023 bij de gemeente zijn gedaan. Bent u te laat maar voldeed u wel aan de regels? Dan krijgt u het bedrag helaas niet meer.

Uit ons onderzoek is gebleken dat niet iedereen weet van de energietoeslag en als ze dit wel weten weten ze niet helemaal zeker of ze hier wel recht op hebben. Ook zien veel mensen op tegen de aanvraag of kunnen ze dit gewoon niet zelf doen. Daarom helpt Johan Kroon Administratie zowel hun eigen klanten als mensen die nu geen klant zijn met de aanvraag van de energietoeslag. Voor een eenmalig bedrag van 80 euro kijken wij of u er recht op heeft en verzorgen wij de aanvraag voor u totdat u het bedrag ook echt heeft ontvangen. Daarnaast zijn wij uw aanspreekpunt in deze en begeleiden wij u in dit proces.

Denkt u dat u recht heeft op de energietoeslag? Neem gerust contact met ons op! Het maakt niet uit in welke gemeente u woont. Wij zoeken voor u uit of u er recht op heeft en zullen de aanvraag doen bij de betreffende gemeente.

Deze bedrijven gingen u voor

Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans
TTAB Winschoten
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Zwaarden.com Sellingen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp