Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

EU-parlement wil betere bescherming ZZP'er

Het Europees Parlement wil een betere sociale bescherming van zelfstandigen. Onlangs is hierin een resolutie aangenomen.

Volgens de aangenomen resolutie moeten er meer mensen en middelen beschikbaar komen voor arbeidsinspecties in ledenstaten van de Europese Unie. Zij moeten zwartwerken, schijnzelfstandigheid en gerommel met sociale voorwaarden aanpakken. In de EU bestaat 15 procent van de werkenden uit zelfstandigen. Zij hebben meestal minder sociale rechten dan werknemers in loondienst.

Daarnaast is ook schijnzelfstandigheid een groot probleem. Werknemers worden ten onrechte beschouwd als zelfstandigen. Dit zodat werkgevers minder sociale premies hoeven af te dragen. De EU-landen moeten de sociale zekerheid voor zelfstandigen beter coördineren. Bovendien zouden bepalingen voor zelfstandigen op het gebied van bijvoorbeeld pensionering en arbeidsongeschiktheid beter moeten aansluiten op die van werkzoekenden.

'In veel landen genieten zelfstandigen niet van volledige pensioenregelingen, waardoor zij een risico lopen op armoede op hogere leeftijd. Ze worden ook minder beschermd bij gebeurtenissen als ouderschapsverlof en werkloosheid', aldus Europees Parlementslid Vilija Blinkeviciute.

Bron: NuZakelijk

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
SolutionOnline Scheemda
MK Developers Scheemda
Rijschool Carl Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp