Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Europese banken versoepelen kredietverlening

Banken in de eurozone zijn vorig kwartaal opnieuw iets soepeler geworden bij het verstrekken van kredieten. Dat meldde de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag op basis van zijn kwartaalonderzoek naar de kredietmarkten.

Vorig kwartaal werd 5 procent van de banken naar eigen zeggen soepeler bij het verstrekken van leningen aan bedrijven, tegen 2 procent in het derde kwartaal. Ook in de kredietverlening aan huishoudens werden banken minder streng. De eisen die aan geldleners worden gesteld blijven ondanks de verdere versoepeling historisch gezien echter hoog.

Europese banken zagen de vraag naar krediet in de laatste drie maanden van vorig jaar toenemen. Bedrijven vroegen daarbij vooral geld voor nieuwe investeringen. De verdere verbetering op de kredietmarkten kan tegenstanders van de verruiming van de geldhoeveelheid (QE) binnen de Europese Centrale Bank (ECB) van munitie voorzien, stelde ING-econoom Teunis Brosens in een reactie. De kredietverlening blijft echter beperkt, terwijl de dreiging van deflatie in de eurozone reëel is, concludeerde hij. ING rekent er daarom onverminderd op dat de ECB donderdag een QE-programma zal aankondigen.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Open Venster Beerta
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp