Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Flex-bv populair bij zelfstandigen

De in oktober vorige jaar geïntroduceerde flex-bv is erg populair onder ZZP'ers. Sinds de invoering van de wet zijn er 62.000 besloten vennootschappen opgericht, 55 procent meer dan in het jaar vóór de nieuwe wet.

Deze gegevens zijn gebaseerd op basis van gegevens van de Kamer van Koophandel. Volgens Graydon, Firm24.com en de Universiteit Leiden die de achterliggende data hebben bestudeerd, hebben veel ZZP'ers een bv opgericht om zodoende te kunnen profiteren van de juridische voordelen.

Sinds oktober vorig jaar is de kapitaaleis van 18.000 euro komen te vervallen en hierdoor is het gemakkelijk om een BV op te richten. Één van de voordelen van een BV is dat de ondernemer niet hoofdelijk aansprakelijk kan worden gesteld voor schulden zolang hij zijn onderneming behoorlijk bestuurd. Dit is niet het geval bij een eenmanszaak waardoor ZZP'ers voordelen zien in het oprichten van een BV.

Er is ook een nadeel aan een BV. Diverse fiscale aftrekposten zijn niet meer van toepassing die dat wel waren bij een eenmanszaak. Voor zelfstandigen die fors bovenmodaal verdienen kan een BV echter wel erg aantrekkelijk zijn.

Bron: Het Financieel Dagblad

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

SolutionOnline Winschoten
XLXDesignz Winschoten
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Kamperman Grondwerk Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert