Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

FNV en Zelfstandigen Bouw ruzieën over CAO

FNV Bouw en Zelfstandigen Bouw worden het maar niet eens over een nieuwe CAO. Een belangrijke reden is dat Zelfstandigen Bouw aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zou hebben gevraagd om het nieuwe schilders-CAO niet goed te keuren.

Zelfstandigen Bouw is in de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst tegen de bepaling dat schilders die als ZZP'ers worden ingehuurd alleen mogen werken als ze over een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschikken. Zelfstandigen Bouw stelt dat voor veel ZZP'ers een dergelijke verzekering te duur is en dat ze daarom dus niet kunnen voldoen aan de eisen en zodoende buiten de boot vallen.

Dit is dan ook de reden dat Zelfstandigen Bouw minister Asscher heeft gevraagd de nieuwe CAO niet goed te keuren. Dit is tegen het zere been van FNV Bouw. Zij stelden dat 'Zelfstandigen Bouw geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leden'. Zelfstandigen Bouw beschuldigt FNV Bouw er dan weer van een schijnconstructie te accepteren. Zij geven aan dat 'FNV Bouw zelfstandigen wil bestrijden die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en hen dus dwingen deze af te sluiten'.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rijschool Carl Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Zwaarden.com Sellingen
Hoogma Webdesign Beerta
TTAB Winschoten


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp