Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

FNV-Zelfstandigen: 'Kabinet investeert niet in ZZP'ers'

Afgelopen dinsdag werd er tijdens Prinsjesdag de begrotingsplannen van het Kabinet voor 2014 gepresenteerd. De zelfstandigenaftrek zal, hoewel in afgeslankte vorm, blijven bestaan. Ook zal de toegang tot kredieten voor ZZP'ers verbeterd worden. Toch zullen ZZP'ers per saldo in hun portemonnee geraakt worden door de nieuwe plannen.

Linde Gonggrijp, voorzitter van FNV-Zelfstandigen, maakt zich ernstige zorgen. 'Wij missen vooral investeringen in ZZP'ers. Men vindt dat er te veel zelfstandigen zijn en wil die ontwikkeling afremmen. En dat terwijl ZZP'ers de klappen van de crisis opvangen. Het Kabinet vergeet dat de ZZP'ers die zij door hun maatregelen dwingen te stoppen, straks aan moeten kloppen voor bijstand', aldus Gonggrijp volgens NuZakelijk.

Het Kabinet kondigde aan in 2015 niet de eerder genoemde 500 miljoen euro, maar voor 300 miljoen euro aan belastingvoordelen voor ondernemers te schrappen. 'Daarnaast worden er veel ondernemers geraakt door het stopzetten van het lage BTW-tarief in de bouw. In totaal gaat het om zo'n 50 duizend tot 60 duizend ZZP'ers', aldus Gonggrijp. Vanaf 1 maart zal het tarief in de bouw worden opgeschroefd van 6 naar 21 procent.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

SolutionOnline Winschoten
Rijschool Carl Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur