Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Gebruikt u uw privéauto zakelijk?

Gebruikt u uw privéauto zakelijk?

Ondernemers in een eenmanszaak, maatschap of V.O.F. mogen voor zakelijke kilometers een bedrag van € 0,19/km ten laste van de winst brengen. Alle kosten zijn inbegrepen, dus ook parkeerkosten en kosten van de autoverzekering. Een sluitende kilometeradministratie is niet verplicht, maar u moet wel uw zakelijke ritten bijhouden.

Voor het zakelijk gebruik van uw privéauto verrekent u een evenredig deel van alle btw, ervan uitgaande dat u belaste prestaties verricht. Hiervoor heeft u wel een kilometeradministratie nodig en bonnetjes van bijvoorbeeld brandstof en onderhoudsbeurten. Voor de btw is woon-werkverkeer echter privé.

Houdt u liever geen kilometeradministratie bij, dan mag u alle btw aftrekken, minus 2,7% van de catalogusprijs van de auto. Soms geldt 1,5%. Dat is als het privégebruik vier jaar later plaatsvindt na het jaar waarin u de auto in gebruik heeft genomen of als de btw bij aanschaf van de auto niet is afgetrokken.

Vragen? Bel 0597-792002 en maak een afspraak.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Kamperman Grondwerk Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
SecuSoft Security Software Beerta
XLXDesignz Winschoten
Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand