Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'Geef starters de eerste drie jaar belastingvrij'

Startende ondernemers zouden de eerste drie jaar vrijgesteld moeten worden van het betalen van belasting, waardoor er meer ruimte ontstaat voor innovatie; maar daarna moet er met terugwerkende kracht alsnog over die eerste periode belasting worden betaald.

Dit voorstel deed ZZP Netwerk Nederland vorige week tijdens een officiële hoorzitting over ZZP'ers op het Ministerie van Financiën. Voorzitter Jerry Helmers gaf aan dat de zelfstandigen- en startersaftrek in een tijdsspanne van 10 jaar moeten worden afgebouwd, tot aan een volledige afschaffing. 'Daarnaast dienen regelingen zoals zwangerschapsverlof voor ZZP'ers en de mogelijkheid om je WW-uitkering te behouden als je gaat ondernemen, als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, ook te worden afgebouwd tot nul', aldus Helmers.

De bedoel van ZZP Netwerk Nederland is om iedereen te motiveren beter te gaan nadenken over keuzes die je kunt maken in het leven. Dit gaat met name over het feit of je wel of niet ondernemer wilt worden.

De organisatie meent dat de ZZP-vakbonden alleen maar pleisters op de wondjes willen plakken en vooral beredeneren vanuit het belang van de ZZP'er zelf, terwijl het belang van de BV Nederland als geheel voorop moet worden gezet. 'De bonden interesseren zich totaal niet voor het gezond maken van de overheidsfinanciën. Dat is verontrustend. Natuurlijk lossen we de maatschappelijke crisis niet op na een stevig debat. Hier heb je opnieuw vier, vijf decennia voor nodig. De nieuwe mindset moet een mindset van verantwoordelijkheid worden, die ieder zelf kan nemen', aldus Helmers.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
De Steakerij Bellingwolde
Rijschool Carl Scheemda
H.C. Woonwinkel Winschoten
Kamperman Grondwerk Zuidbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp