Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Gemeenten maken zich zorgen over bezuinigingen kabinet

Veel gemeenten waar een groot percentage van de beroepsbevolking ZZP'er is verwachten grote problemen voor hen. Dit door de aangekondigde bezuinigingen van het kabinet. Hoewel de zelfstandigenaftrek blijft bestaan worden de ZZP'ers hard getroffen door de bezuinigingsplannen van het kabinet.

Gemeenten zien dat in hun stadsgrenzen een groot percentage ZZP'ers is en kenmerken ze daardoor als een belangrijke groep. In Amsterdam is dit 15,7% en ook in Den Haag (11,9%) en in Utrecht (12,3%) is een groot percentage zelfstandig. Andreé van Es, wethouder voor Werk en Inkomen in Amsterdam, noemt ZZP'ers daarom 'heel belangrijk' voor de stad.

Ook Henk Kool, wethouder van Werkgelegenheid in Den Haag, vreest dan ook dat de maatregelen slecht voor zijn stad zal uitpakken. 'Als het inkomen van deze mensen nog meer daalt, houden ze het mogelijk niet meer vol. Vervelend voor hen, maak ook voor Den Haag', aldus Kool tegen NuZakelijk. Hans Spigt, wethouder Werk en Inkomen van Utrecht, maakt zich nog meer zorgen. 'Ik vrees dat het ondernemerschap op deze manier in de kiem wordt gesmoord'.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Hoogma Webdesign Beerta
MK Developers Scheemda
SolutionOnline Scheemda
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp