Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

'Groeiversnelling voor Nederlandse economie'

'Groeiversnelling voor Nederlandse economie'

Volgende de Rabobank zal de Nederlandse economie gaan gaan groeien. Uit cijfers van de bank blijkt namelijk dat volgens hen het Nederlandse bruto binnenlands product (BBP) dit jaar naar verwachting groeit met 2,25 procent. Volgend jaar zal dit met 2,75 procent moeten gaan stijgen.

De groei is daarmee stukken sterker dan vorig jaar (0,9 procent), en wordt bovendien breder gedragen, met substantiƫle bijdragen van zowel de export als de binnenlandse bestedingen. De aantrekkende werkgelegenheid en de lastenverlichting die het kabinet in het vooruitzicht heeft gesteld geven de consumptie volgend jaar een extra impuls. Daarnaast helpt de relatief zwakke euro de export verder vooruit, ondanks een mogelijk dalende vraag vanuit sommige opkomende markten.

Rabobank waarschuwde donderdag wel dat nog niet iedereen volop zal merken dat het economisch beter gaat. Hoewel de werkloosheid gestaag daalt, staat die nog altijd op een hoger niveau dan voor de crisis. 'Er is nog een lange weg te gaan voordat alle schade weer is gerepareerd', aldus de bank volgens NU.

Ook liggen er volop bedreigingen op de loer. De terugval in China en andere opkomende markten kan ook onze export treffen, zeker waar het gaat om grondstoffen als olie en gas. Verder denkt Rabobank dat de situatie in Griekenland slechts tijdelijk van de radar is verdwenen. Voor de wereldeconomie als geheel gaat Rabobank voor dit jaar uit van een groei van 3,25 procent, na een expansie van 3,4 procent vorig jaar. Ook in 2016 blijft de groei met 3,5 procent nog gematigd.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Rijschool Carl Scheemda
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
XLXDesignz Winschoten
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Bart Frans (Transparant Accountancy) Accountant