Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Groen licht voor ZZP-pensioenfonds

Zoals u eerder al op de website van Johan Kroon Administratie heeft kunnen lezen waren diverse ZZP-organisatie al enige tijd bezig een pensioenfonds op te richten speciaal voor ZZP'ers. Inmiddels is deze opgenomen in het pensioenakkoord van afgelopen woensdag.

Organisaties van ZZP'ers verwachtten al groen licht te krijgen van het kabinet om een eigen pensioenfonds op te richten. Het wordt een vrijwillige regeling, waarbij ZZP'ers zelf kunnen beslissen hoeveel premie ze inleggen. De regeling kan ook worden ingezet voor arbeidsongeschiktheid, waardoor ZZP'ers niet eerst hun pensioenpotje hoeven leeg te maken in het geval ze in de bijstand zouden komen.

Deze nieuwe regeling zal de schatkist minimaal 60 miljoen euro kosten. Dit bedrag kan oplopen tot 300 miljoen euro. Het nieuwe opbouwpercentage wordt 1,875 procent. Op die manier komen mensen die 40 jaar werken uit op een pensioen van 75 procent van het gemiddelde verdiende loon. Bij het vorige voorstel van het kabinet op de sociale partners was dat 70 procent.

Bron: De Telegraaf

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Café De Jacht Oostwold
De Steakerij Bellingwolde
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp