Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Grootste zonne-energie park van Nederland in Delfzijl

Grootste zonne-energie park van Nederland in Delfzijl

Delfzijl zet de eerste stap voor de aanleg van het grootste zonne-energie park in Nederland. Vanmiddag werden de contracten getekend op het Chemiepark. Steeds meer bedrijven vragen om de levering van groene energie, als zij zich ergens willen vestigen.

'Voor de ontwikkeling van onze bedrijventerreinen wordt het aanbieden van groene stroom belangrijker', zo zei Jannes Stokroos van Groningen Seaports tegen de NOS, de beheerder van de havens en industrieterreinen in Delfzijl en de Eemshaven.

De 123.000 zonnepanelen worden geplaatst op een braakliggend terrein van ongeveer zestig voetbalvelden groot. Vanaf eind dit jaar leveren ze stroom aan de industrie op het Chemiepark. Initiatiefnemer Hans Hoven van Sunport Energy: 'Er is hier ruimte en de bedrijven willen zelf graag duurzame energie afnemen. Meerdere bedrijven hebben de slag gemaakt naar duurzaamheid, het is een manier om te laten zien dat je naar de toekomst kijkt'.

In de havens van Delfzijl en de Eemshaven staan al honderden windmolens, die zo'n 350 megawatt aan stroom produceren. Daar komt volgens Jannes Stokroos binnenkort nog zo'n 250 megawatt bij. Het zonne-energiepark zal 30 megawatt aan duurzame energie opwekken, goed voor 10.000 tot 12.000 huishoudens. 'De combinatie zon en wind is een hele goede. Zonne-energie doet overdag z'n werk, windenergie met name in de nacht. Dus dat sluit op elkaar aan.' Over ongeveer drie maanden begint de aanleg van het zonnepark.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Open Venster Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Zwaarden.com Sellingen
Trimsalon High Five Oude Pekela
MK Developers Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp