Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'Grote inkomensdaling voor kwart Nederlanders'

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft in de afgelopen drie jaar een forse terugval in het inkomen gehad. Dat stelt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) op basis van een onderzoek onder bijna tweeduizend respondenten.

De belangrijkste redenen daarvoor zijn werkloosheid (35 procent), arbeidsongeschiktheid en ziekte (18 procent) of de overstap naar een baan met een lager salaris (16 procent). Bij twee op de vijf ondervraagden is het inkomen met 15 tot 30 procent gedaald. Een kwart had te maken met een daling tot 15 procent en een derde met een daling van meer dan 30 procent.

Voor 60 procent van de huishoudens met een inkomen tot 2.000 euro netto per maand, betekende dit een achteruitgang van maximaal 400 euro. Verder ging drie kwart van de huishoudens met een inkomen van tussen de 2.000 en 3.000 euro er 400 euro of meer op achteruit. En twee op de vijf huishoudens met een inkomen van boven de 3.000 euro leverden meer dan 800 euro in.

Daarnaast blijkt dat bijna de helft na een terugval in het inkomen nog maar moeilijk rond te komen. Mensen die zich niet voorbereiden op een inkomensdaling, blijken twee keer zo vaak in financiële problemen te komen dan de groep die dit wel heeft gedaan. Verder heeft 40 procent na de teruggang in het inkomen geen spaargeld meer.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Trimsalon High Five Oude Pekela
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp