Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Grove boetes na miljoenen spam-mails toch afgewezen

Spamboetes voor drie bedrijven die meer dan 400 miljoen e-mailberichten naar consumenten en bedrijven stuurden die er niet op zaten te wachten zijn afgewezen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en zijn voorgangers legden in een oude zaak boetes op, omdat de bedrijven Digital Magazines, Rivièra Vastgoed en Mail Garage het spamverbod zouden hebben overtreden. Digital Magazines en Rivière Vastgoed kregen zes ton boete opgelegd. De eenmanszaak Mail Garage moest een boete van €110.000 betalen.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigde vanochtend de uitspraak van de rechtbank Rotterdam. Daar waren de drie bedrijven in beroep gegaan tegen de boetes. Het CBb vindt dat het bewijs dat de ACM voor de overtredingen heeft geleverd niet sterk genoeg is. Bijvoorbeeld was niet duidelijk dat de klagers over de spambombardementen ook daadwerkelijk abonnees zouden zijn geweest. Daarvoor is het bewijs in verhouding tot de hoeveelheid verzonden e-mailberichten te onbeduidend', aldus het College van Beroep voor het bedrijfsleven tegenover De Telegraaf.

Het huidige spamverbod geldt niet meer uitsluitend voor de verzenden van ongevraagde e-mailberichten aan abonnees, maar beschermt nu ook andere gebruikers.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

SolutionOnline Winschoten
Oostgrunn.nl Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Lekker Thais Assen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert