Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'Hervormingen belastingstelsel gedoemd te mislukken'

Volgens Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is de hervorming van het huidige belastingstelsel waaraan het kabinet op dit moment werkt, gedoemd te mislukken. Zo is te lezen in een interview met De Boer in het Financieel Dagblad.

'Het kabinet wil schuiven met lasten, terwijl een netto lastenverlichting nodig is', aldus De Boer. Volgens De Boer zijn de VVD en PvdA ideologisch te ver uiteen liggen om eruit te komen. Beide partijen willen via een belastinghervorming in tien jaar tijd 100.000 nieuwe banen creëren door een verlaging van de belasting op arbeid met 15 miljard euro. Daarvan moet 10 miljard komen uit aanpassingen zoals een hogere btw en zo'n 5 miljard uit meevallers.

Volgens De Boer is het 'een hoop gedoe' dat niks zal opleveren. Hij pleit voor de invoering van een vlaktaks met twee schijven. Inkomens tot 100.000 euro betalen 35 procent, daarboven 45 procent. De voorzitter van de werkgeversorganisatie denkt dat zo’n forse lastenverlichting wel werkgelegenheid creëert, voor zeker 300.000 Nederlanders.

Het plan van VNO-NCW betekent wel dat er een gat in de overheidsfinanciën wordt geslagen van zeker 17 miljard euro. De lastenverlichting moet dan ook niet ineens worden ingevoerd. 'Ik stel voor zes jaar de tijd te nemen en alle meevallers van de schatkist hiervoor te gebruiken', aldus De Boer, die aangeeft dat hierdoor het gat fors kan worden verkleind.

Hij wijst er daarbij op dat er door het plan meer Nederlanders aan het werk gaan, die in plaats van dat ze een uitkering ontvangen dan loonbelasting afdragen. Ook ligt er volgens VNO-NCW een meevaller van 4 tot 5 miljard euro in het verschiet vanwege de herfinanciering van de staatsschuld met een lagere rente. Verder rekent De Boer op een sterkere economische groei dan de circa 1,25 procent die het Centraal Planbureau (CPB) heeft geraamd. Dat zal miljarden extra aan belastinginkomsten opleveren.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Master Bekleding Zuidbroek
Havenbeheer Oldambt Winschoten
SolutionOnline Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Husse Groningen Noordbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp