Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Horeca boekt veel omzet in tweede kwartaal

De horeca heeft in het tweede kwartaal van 2014 een omzetgroei van 1,3 procent gerealiseerd ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Met deze cijfers kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen donderdag. De stijging is vooral toe te schrijven aan het mooie weer en het herstellende consumentenvertrouwen.

Restaurants, hotels en cafés behaalden gezamenlijk een omzetgroei van 1,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar bedraagt de omzetgroei 5,1 procent. Het aantal verkochte consumpties en overnachtingen steeg in het afgelopen kwartaal met 0,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Vooral de cafés deden het met een omzetgroei van 3,4 procent bijzonder goed. Zij profiteerden ook sterk door het WK voetbal.

Ook hotels deden uitstekende zaken, met 1,6 procent meer omzet dan een kwartaal eerder. Restaurants zetten slechts 0,2 procent meer om. Hun afzet liep iets terug. Snackbars en ijssalons wisten wel meer consumpties aan de man te brengen. De omzet van deze zaken lag gemiddeld 1,1 procent hoger dan in het eerste kwartaal. Het CBS meldde eerder dat de horeca in eerste kwartaal ook al aardig kon profiteren van de gunstige weersomstandigheden.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
H.C. Woonwinkel Winschoten
SolutionOnline Scheemda
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Alrawi Rijschool Heiligerlee
MK Developers Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp