Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Hulp nodig bij het terugvragen van btw op zonnepanelen?

Hulp nodig bij het terugvragen van btw op zonnepanelen?

Na een uitspraak van de Hoge Raad heeft ook de overheid zich gemeld, waardoor (oude) btw op de aanschaf van zonnepanelen teruggevraagd kan worden. Johan Kroon Administratie is hierin inmiddels goed thuis, en helpt u als ondernemer of particulier hier graag bij.

In 2017 besliste de Hoge Raad dat u nooit te laat bent met het vragen om een btw-aangifte, als u daarin recht op btw-teruggave heeft. Ondernemers die al btw-aangiften deden toen zij zonnepanelen aanschaften, kunnen niet alsnog om btw-aangifte vragen. Zij hebben namelijk al aangifte gedaan. Als de btw op aanschaf van zonnepanelen nog niet is teruggevraagd, kan dat in ieder geval nog als de zonnepanelen na 19 juni 2013 werden aangeschaft. Ook als de zonnepanelen zijn aangeschaft voor de eerste btw-aangifte, kan alsnog om een aangifte worden gevraagd, ook als dat bijv. al 10 jaar geleden is.

Particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft en zich nog niet als btw-ondernemer hebben gemeld, kunnen dat alsnog doen. Ook als de aanschaf al voor 2013 plaatsvond.

Vof of maatschap
Is uw onderneming ondergebracht in een Vof of maatschap, dan is die Vof of maatschap de btw-onderneming. De zonnepanelen op uw privéwoning behoren niet tot die onderneming. Het goede nieuws is dat u in deze situatie net als andere particulieren de btw nog terug kunt vragen over aanschaffingen die voor 2013 zijn gedaan.

Heeft u in het verleden zonnepanelen aangeschaft en de btw nog niet teruggevraagd? Dan kan dat in veel gevallen alsnog, zelfs nog van voor 20 juni 2013. Wij helpen u hier graag bij. Bel met 0597792002 of mail naar info@johankroonadministratie.nl voor het maken van een afspraak.

Volgt u ons al op Facebook? Like ons en we geven u handige tips en houden u op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
De Leo Media Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Hoogma Webdesign Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp