Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Investeren of nog kosten maken?

Investeren of nog kosten maken?

Investeren of nog kosten maken? Een ieder jaar terugkerende vraag die voor de belastingleek best lastig is. Hoe maakt u een fiscaal voordelige keuze?

Fiscaal voordelig
In beginsel is het voordelig zo veel mogelijk uitgaven als bedrijfskosten aan te merken. Bedrijfskosten mag u immers meteen van de winst aftrekken. Aan de andere kant kunnen investeringen investeringsaftrek opleveren.

Let op: investeert u in bedrijfsmiddelen vanaf € 450,- exclusief btw? Dan mag u deze kosten niet in één keer van de winst aftrekken. Hierover dient u af te schrijven.
Als u vrijgesteld bent van btw, geldt € 450,- inclusief btw.

Meerdere kleine investeringen
Soms kunnen meerdere kleine investeringen samen één bedrijfsmiddel vormen. Dit is het geval als de investeringen met elkaar samenhangen en aan elkaar dienstbaar zijn. Er is dan fiscaal gezien sprake van een complex van bedrijfsmiddelen.

Keuze
U mag de zaken op de afbeelding zien als één investering. U mag er echter ook voor kiezen om de kosten van de printer, reserveaccu, laptoptas en muis meteen van de winst af te trekken.

Wanneer kiest u wat?
Komt u dit jaar niet boven de € 2.300,- uit aan investeringen? Dan heeft u sowieso geen recht op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van maximaal 28%. Dan is het voordeliger om dergelijke uitgaven direct van de winst af te trekken. Hetzelfde geldt als u dit jaar boven de € 56.192,- aan investeringen uitkomt. Boven dit bedrag tot en met € 104.059,- heeft u namelijk geen recht meer op de maximale 28%, maar op een vaste aftrek van € 15.734,-. Komt u dit jaar niet boven de € 2.300,- aan investeringen, kies dan voor kostenaftrek.

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Bel met 0597-792002 of neem contact op via info@johankroonadministratie.nl.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
RaNed Westerlee
Zwaarden.com Sellingen
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp