Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Invoering huishoudentoeslag voorlopig van de baan

De invoering van een huishoudentoeslag is voorlopig van de baan. Dit schrijven minister Asscher (SZW) en staatssecretaris Wiebes (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het uitwerken van de huishoudentoeslag, waarmee het toeslagenstelsel soberder, eenvoudiger en beter gericht zou worden. Bij de uitwerking van de huishoudentoeslag zijn juridische consequenties en uitvoeringsconsequenties aan het licht gekomen op basis waarvan het kabinet concludeert dat invoering van de huishoudentoeslag in zijn huidige vorm niet mogelijk is.

Voor 2015 lukt invoering van een huishoudentoeslag niet. Voor de periode na 2015 wordt door het kabinet verkend of een alternatieve vormgeving van de huishoudentoeslag haalbaar is en worden tevens andere opties verkend om het toeslagenstelsel te hervormen, aldus Asscher en Wiebes.

Wat is huishoudentoeslag?
De huishoudentoeslag is een nieuwe toeslag die in de plaats moet komen van de huidige huur- en zorgtoeslagen, het kindgebonden budget en de toeslag voor kinderopvang. De Nederlandse overheid wil in het kader van duidelijkheid en eenvoudiger regelgeving toe naar één financiële bijdrage per huishouden. Bovendien kan hiermee de fraude met toeslagen beter aangepakt worden.

Bron: Elsevier

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Altijddebestewijn.nl Beerta
SolutionOnline Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Café De Jacht Oostwold
TTAB Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp