Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Kifid wil lagere drempel financiële klachten

Het Kifid, het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening, zou graag zien dat het voor consumenten makkelijker gaat worden om een klacht in te dienen over bijvoorbeeld een bank of verzekeraar.

In 2015 was het aantal ingediende klachten wederom gedaald. Dit was ook al het geval in 2014. Het afgelopen jaar kwamen er 6.500 klachten binnen. Dat is ruim vijfhonderd minder dan het jaar ervoor. Nadat begin juli een online klachtenloket was geopend, nam het aantal klachten juist toe. Bij een laagdrempelige dienstverlening weten mensen Kifid beter te vinden, concludeert het klachteninstituut.

Toch vinden nog altijd veel mensen een procedure bij Kifid taai en ingewikkeld en hebben zij het gevoel dat er niet echt naar ze wordt geluisterd. Het klachteninstituut noemt die kritiek terecht en wil daar iets aan doen. Het gaat consumenten die een klacht indienen gedurende de hele procedure actief begeleiden.

'Kifid wil meer compassie tonen voor mensen met klachten over de financiële dienstverlening', aldus directeur Bas de Groot tegen NU. Wel moet daarbij de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het klachteninstituut gewaarborgd blijven. 'We zijn geen belangenvertegenwoordiger.'

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

TTAB Winschoten
De Steakerij Bellingwolde
MK Developers Scheemda
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp