Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Kleine ondernemers hebben voor 720 miljoen aan openstaande rekeningen

Kleine ondernemers hebben voor 720 miljoen aan openstaande rekeningen

Uit een onderzoek van OpenCompanies blijkt dat kleine ondernemers in Nederland problemen hebben met de betalingstermijn van en bij hun klanten. Maar liefst 86% van de kleine ondernemingen (tot 10 werknemers) krijgt rekeningen te laat betaald. Kortom; slechts 14% van de kleine ondernemers wordt altijd op tijd betaald. Gemiddeld staat er per respondent € 35.000 aan te laat betaalde rekeningen open.

Volgens OpenCompanies hebben de 1,2 miljoen kleine ondernemingen die Nederland telt gezamenlijk tenminste Euro720 miljoen aan te laat betaalde rekeningen openstaan. Zeer nadelig voor de Nederlandse economie, maar ook een duidelijk signaal dat de huidige wetgeving faalt, aldus OpenCompanies.

De bevindingen van OpenCompanies tonen aan dat heel wat ZZP'ers en kleine ondernemingen niet enkel veel euro's laten liggen, maar ook financiële risico's lopen door verminderde liquiditeit. Kleine bedrijven lopen daarbij relatief een groter risico op late betalingen dan de grotere bedrijven. De kosten voor kleine bedrijven om debiteuren na te jagen, zijn bovendien vaak hoger dan voor grote bedrijven, die door hun schaalvoordeel op dit vlak vaak efficiënter kunnen opereren.

Meer informatie op: www.perssupport.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
SolutionOnline Scheemda
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Oostgrunn.nl Beerta
H.C. Woonwinkel Winschoten
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp