Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Laag BTW-tarief verbouwingen ook in 2015 actief

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dit heeft het kabinet afgesproken met de oppositie tijdens het overleg over de begroting voor volgend jaar.

In februari 2013 werd tijdens het woonakkoord besloten dat de BTW op herstel en renovatie van een woning werd verlaagd van 21% naar 6%. Dit besluit werd mede gemaakt om zo de woningmarkt te stimuleren. In eerste instantie was dit akkoord alleen maar geldig van 1 maart 2013 tot 31 december 2013, maar uiteindelijk werd er besloten om het verlaagde tarief ook in 2014 te laten gelden.

Ook in het eerste half jaar van 2015 kunnen particulieren dus gebruik maken van het 6% tarief. Hierdoor is de totale factuur lager voor wanneer u uw woning gaat verbouwen en / of herstellen. Hier gelden wel duidelijke regels voor:

- Het verbouwen en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar;
- De werkzaamheden moeten klaar zijn voor 31 december 2015 (zoals het nu lijkt de nieuwe periode);
- Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden verstaan de Belastingdienst: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.

Deze tijdelijke maatregel geldt ook voor:
- Het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers als zij ook de renovatie van de woning begeleiden.
- De arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen die behoren bij woningen die ouder zijn dan 2 jaar.
- De arbeidskosten van de in opdracht van de opdrachtgever op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning. Dit geldt zowel voor de op locatie gemaakte goederen als de in het eigen bedrijf gemaakte goederen.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Kamperman Grondwerk Zuidbroek
Husse Groningen Noordbroek
Hoogma Webdesign Beerta
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Altijddebestewijn.nl Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp