Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Let in 2018 nog meer op de factuureisen

Let in 2018 nog meer op de factuureisen

Als een factuur niet aan de factuureisen voldoet, kan de aftrek van voorbelasting door de fiscus worden geweigerd. Als het echter slechts om een klein gebrek gaat, is dit niet direct fataal voor de vooraftrek. Iets met bomen en het bos?
Johan Kroon Administratie biedt graag helder zicht.

Aftrek voorbelasting
Voor de btw is het van groot belang dat de inkoopfacturen die u van uw leveranciers ontvangt, voldoen aan de ‘factuureisen’. Zo niet, dan kunt u in principe de btw niet in aftrek brengen bij uw btw-aangifte. Uit rechtspraak blijkt dat kleine gebreken op een inkoopfactuur niet direct fataal zijn voor de aftrek van voorbelasting.

In een recente zaak voor het Europese Hof van Justitie die de Duitse Belastingdienst had aangespannen, heeft de Europese rechter beslist dat de vermelding van enkel een postbusnummer op de inkoopfactuur in plaats van het vermelden van het volledige adres waar de ondernemer is gevestigd, niet voldoende is voor het weigeren van de aftrek van voorbelasting. Let op: deze uitspraak werkt niet rechtstreeks voor Nederland, omdat in onze wetgeving uitdrukkelijk is opgenomen dat op een factuur het volledige feitelijke vestigingsadres moet worden vermeld. Vermeld dus bij de adresgegevens op een factuur altijd het vestigingsadres van zowel de leverancier als de afnemer.

Wilt u meer weten of hulp bij het opstellen van een voorbeeldfactuur? Neem dan contact op met Johan Kroon Administratie via info@johankroonadministratie.nl of via 0597-792002.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

SolutionOnline Scheemda
Vikingreizen Bad Nieuweschans
De Steakerij Bellingwolde
Zwaarden.com Sellingen
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp