Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Loonstijging kost werkgevers weinig

De lonen van werknemers zijn in het eerste kwartaal in vergelijking met vorig jaar weer verder gestegen. Door lagere premies voor pensioenen en uitkeringen namen de loonkosten voor werkgevers echter nauwelijks toe. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

De in CAO's afgesproken lonen lagen in de eerste drie maanden van dit jaar 1,2 procent hoger dan in 2014. De totale loonkosten stegen slechts met 0,4 procent. Dat is de kleinste toename in vijftien jaar. De geringe loonkostenstijging komt vooral doordat werkgevers minder hoeven bij te dragen aan diverse premies.

De loonkosten namen in 2006 voor het laatst minder sterk toe dan de CAO--lonen. De geringe stijging van de loonkosten gold voor alle sectoren en was het sterkst zichtbaar bij de overheid. Daar was de daling van de pensioenpremie, met 1,4 procent, even sterk als de loonstijging. De kosten bleven daardoor ongewijzigd. De loonstijging in de publieke sector kwam door CAO-afspraken in het onderwijs en bij gemeenten.
Industrie

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Café De Jacht Oostwold
MK Developers Scheemda
Rijschool Carl Scheemda
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp